BiH

Escobar nastavlja posjetu, čekaju se odluke PIC-a

U glavnom gradu BiH danas se očekuje još jedan buran i zanimljiv politički dan.

Gabriel Escobar - Ambasada SAD u Srbiji

Članovi Predsjedništva BiH primit će danas u 12 sati zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Gabriela Escobara. Sastancima će prisustvovati i direktor/zamjenik izvršnog direktora za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Mark Makovec šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler i ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson.

Također, politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) danas će okončati dvodnevni sastanak u Sarajevu, na kojem se razgovara o trenutnoj političkoj situacija u Bosni i Hercegovini.

Osim članova Upravnog odbora PIC-a, na sastanak je stigao i specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za zapadni Balkan Gabriel Escobar.

O zaključcima sastanka Upravnog odbora PIC-a javnost će biti obaviještena na press konferenciji u 15 sati, piše Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh