BiH

Vranić: Razmišljamo o uvođenju COVID mjera u Kantonu Sarajevo

Na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu, na kojoj su se obratili premijer KS Edin Forto i ministar zdravstva KS Haris Vranić, bilo je riječi i o COVID potvrdama.

“Da, dobio sam obavijest o potvrdama. Jedna od razočaravajućih odluka sa federalnog nivoa”, rekao je Vranić.

Naveo je kako mu je žao “što nema dovoljno hrabrosti” da se “spuste neke odredbe”.

“Mi nismo razamišljali o uvođenju jer je FBiH najavila da će od 20. decembra to početi s primjenjivanjem… Na sljedećoj sjednici Kriznog štaba KS ćemo početi razmišljati o uvođenju tih mjera. Ja nisam siguran da će te mjere ovdje zaživjeti jer ne vjerujem da imamo toliko kapaciteta da možemo to kontrolisati. Najvažnije je da pozovem građane – vakcinišite se, vakcinišite se!”, rekao je Vranić.

Podsjetio je da podatak da je trenutno vakcinisano oko 53 posto stanovnika ovoga kantona.

Napomenuo je i kako ovdje nisu ubrojani oni koji su se vakcinisali van države, koji su preboljeli COVID-19 – a nisu se prijavili…, te da ovaj podatak vakcinisanih sigurno iznosi oko 60 posto.

“S ponosom mogu reći da smo prešli Ljubljanu koja je vakcinisala oko 52 posto stanovnika, Beograd oko 53 posto, … i ako poredite sa Mostarom, gdje je poražavajući odziv oko devet posto vakcinisanih, vidite da smo uspjeli animirati stanovništvo”, naveo je Vranić. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh