BiH

Velika akcija SIPA-e u BiH zbog ratnog zločina: Uhapšeno devet osoba

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su lišenje slobode devet osoba na području Bosanskog Novog/Novog Grada i okoline, koje su osumnjičene za kaznena djela zločina protiv čovječnosti iz članka 172. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

SIPA - Ilustracija / Faktor.ba

Osobe koje su pod istragom Tužiteljstva BiH osumnjičene su da su kao pripadnici vojne policije Vojske RS počinili ratne zločine nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Bosanskog Novog/Novog Grada 1992. godine, a koji se odnose na ubistva više osoba te nezakonito zatočenje i zločine nad više stotina osoba u logoru Vatrogasni dom.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh