BiH

BiH i dalje pod meteoalarmom zbog snijega i vjetra, a tek treba početi padati: Sladić u sat precizirao kada danas stiže u Sarajevo!

Danas se u Bosni i Hercegovini, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje oblačno vrijeme. U nizinama početkom dana sa kišom i pljuskovima koji bi u poslijepodnevnim i večernjim satima prešli u susnježicu ili snijeg, osim na jugu zemlje.

Nedim Sladić - Faktor.ba

U višim područjima danas sa snijegom. Slabije padavine su prije podne. Većina padavina je u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7 stepeni, na jugu zemlje do 12 stepeni, piše Source.

Meteorolog Nedim Sladić najavio je da će danas iza 17 sati i u nizinama padati snijeg ili susnježica.

– Iza 17h prve ovosezonske pahulje posjetit će i Sarajevo – napisao je Sladić, čije prognoze posljednjih mjeseci nemaju grešku.

Upaljen je i žuti meteolaram za dio Bosne i Hercegovine. U regijima Foča, Trebinje i Višegrad očekuju se udari vjetra preko 40 do 50 kilometara na sat tokom popodneva i večeri. Na planinama udari preko 60 kilometara na sat.

– Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće uslijed krhotina koje nosi vjetar. Na planinama uz jak vjetar postojaće uslovi za pojavu vejavice i snježnih nanosa. Budite svjesni rasprostranjenog snijega i/ili leda na saobraćajnicama i trotoarima. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom. Budite pažljivi kada hodate, vozite biciklo ili vozite automobil uslijed klizavih površina – navodi se na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh