BiH

Palmer i Eichhorst već ujutru od osam na sastancima: Rok za izmjenu Izbornog zakona ipak proljeće

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Matthew Palmer stigao je u Bosnu i Hercegovinu, večeras stiže Angelina Eichhorst, direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove.

Palmer i Eichhorst - NAP

Već ujutru od osam sati počinje sastanak u Delegaciji EU u BiH, a u 10 sati u rezideniciji američkog ambasadora u BiH gdje će se cijeli dan održavati susreti s političarima iz Bosne i Hercegovine. Narednog dana to jeste 30. novembra kao i 1. decembra planirani su susreti.

Inače, prema izjavama Palmera u intervjuu za Slobodnu Evropu očigledno je pomjeren zadani rok za izmjene u Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine.

Međunarodna zajednica je proteklih mjeseci intenzivirala napore kako bi došlo do dogovora među političkim liderima u BiH, ističući da se reforme moraju uraditi u ovoj, neizbornoj godini.

„Ako se krećemo unazad od izbora, koji su planirani za jesen iduće godine, zaista je potrebno da imamo sve riješeno do proljeća – što znači da imamo samo nekoliko mjeseci da radimo na tome. Nadam se da će taj pritisak služiti fokusiranju političkih lidera, te da će ih ubijediti u važnost brzog postizanja kompromisa“, navodi u intervjuu Palmer, prenosi NAP.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh