BiH

Varhelyi sumirao posjetu BiH: Ovo je kritičan trenutak za zemlju

Komesar Evropske unije za proširenje Oliver Varhelyi nakon posjete Bosni i Hercegovini poručio je da naša zemlja, u kontekstu trenutne politike krize, rizikuje gubitak 1,5 milijardi eura investicija.

Oliver Varhelyi - Screenshot

“Ovo je kritičan trenutak za zemlju, za građane i kompanije. Reforme stoje i BiH rizikuje da izgubi 1,5 milijardi eura investicija ako se nikakve akcije ne poduzmu”, rekao je Varhelyi.

Govoreći o sadržaju sastanka sa Draganom Čovićem, Milorad Dodikom i Bakirom Izetbegovićem rekao je da su lideri otvoreni za iznalaženje rješenja i da pokazuju volju da naprave iskorak. Dodao je da je vidio spremnost da se riješe nesporazumi u vezi državne imovine, Inzkovog zakona, ustavne i izborne reforme.

“Mogu potvrditi, da smo s naše strane spremni da asistiramo i olakšamo ove napore u interesu Bosne i Hercegovine. Iz tog razloga povjerio sam amasadoru Sattleru, da u saradnji s našim ključnim partnerima, radi na ovom zadatku”, rekao je Varhelyi.

Dodao je da će BiH prevazići trenutnu krizu baš kao što je urađeno provođenjem izbora u Mostaru, a što je pokazalo da dijalog daje rezultate. Na kraju je čestitao građanima Dan državnosti Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh