BiH

Komšić: Várhelyi prenio četiri važne poruke

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, nakon sastanka sa Komesarom za susjedske odnose i proširenje Olivérom Várhelyijem, rekao je da je Komesar Várhelyi svim članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine prenio četiri važne poruke, a to su da EU stoji iza svog Mišljenja Evropske komisije o BiH i da očekuje prekid blokade rada institucija, ne samo kad treba odlučivati o prihvatanju kredita koje daje EU, već i po pitanju implementacije 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisje. Kao primjer Olivér Várhelyi je naveo novi Zakon o javnim nabavkama.

Komšić -Predsjednistvo BiH -

Predsjedavajući Predsjedništva BiH istakao je da je druga poruka Komesara za susjedske odnose i proširenje da očekuje dalje jačanje institucija BiH, a ne njihovo slabljenje, a sve u cilju daljeg napretka Bosne i Hercegovine na svom evropskom putu.

Olivér Várhelyi je, također, naglasio da je Zajedničko regionalno tržište (CRM), za koje je EU osigurala 30 milijardi eura, osnov ekonomskog napretka cijelog regiona, te da EU ne preporučuje u ovom trenutku smanjenje kapaciteta Oružanih snaga BiH.

Naglašeno je da Regionalna saradnja i Zajedničko regionalno tržište ostaju interes regije i nezamjenjiv faktor puta BiH na putu ka EU, te da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena promociji mira, stabilnosti, sigurnosti i prosperiteta regije. prneosi N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh