BiH

Generalni sekretar NATO-a: Zabrinuti smo zapaljivom retorikom Dodika

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg ocijenio je da “zapaljiva retorika u Republici Srpskoj izaziva ozbiljnu zabrinutost”.

Jens Stoltenberg. Milorad Dodik - n1

“Zabrinuti smo zapaljivom retorikom g. (Milorada) Dodika. Njegove akcije potkopavaju dostignuća koja smo postigli tamo, a koje se tiču formiranja multietničkih oružanih snaga u Bosni i Hercegovini”, poručio je Jens Stoltenberg.

O prilikama na Zapadnom Balkanu šef severoatlanstkog saveza je razgovarao sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem kojom prilikom je Stoltenberg naglasio da saveznici snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

“Jedinstvene strukture Bosne i Hercegovine važne su za stabilnost zemlje. Posebno Oružane snage, jedna od najjačih multietničkih institucija u zemlji”, naglasio je generalni sekretar NATO.

Šef crnogorske vlade, Zdravko Krivokapić je upitan od strane novinara da prokomentariše situaciju u Bosni I Hercegovini, akcije i izjave Milorada Dodika. S tim u vezi, premijer Crne Gore je poručio da Crna Gora ima praksu da “nekome pomogne, a da nikome ne odmogne”.

“Ono što je karakteristika u odnosu na gospodina Dodika, ja mislim da mi svi kao odgovorni ljudi trebamo pokušati riješiti probleme, a što je najvažnije ne potpirivati vatru ili ne dolivati ulje na vatru tamo gdje ne treba”, rekao je Krivokapić te dodao da BiH ima jasno definisan Dejtonski sporazum. “To je osnov na kome treba graditi buduće relacije”, dodao je. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh