BiH

Nevenko Herceg podnio ostavku

Kantonalni premijer bio i skupštinski zastupnik

Nevenko Herceg - Facebook

Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona, kako saznaje „Avaz“, neće viši biti zastupnik u Kantonalnoj skupštini.

Herceg je, kako nam je potvrđeno iz Skupštine HNK, podnio ostavku na zastupničku funkciju.

To je učinio nakon tačno tri godine od potvrđenih izbora. Tako je Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela odluku o prestanku Hercegovog mandata u Skupštini HNK, kao i o verifikaciji novog. Ove odluke će se naći na dnevnom redu sutrašnjeg zasjedanja Skupštine HNK.

Hercega će, naime, u skupštinskim klupama naslijediti Dejan Kvesić, član Gradskog odbora HDZ-a BiH i uposlenik Odjela za urbanizam Gradske uprave Mostar.

Inače, HNK je i dalje jedini sa Vladom u takozvanom tehničkom mandatu. Herceg je, zbog toga što je premijer, zastupnik , ali i mandatar za sastav nove vlade nerijetko bio na meti kritika od opozicionih stranaka, posebno, SDP-a i HRS-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh