BiH

Džindić izašao pred rudare, nakon poruka vratio se u zgradu Vlade FBiH

Resorni ministar se vratio u zgradu, a protest rudara je nastavljen.

Nermin Džindić - Screenshot

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić pokušao se obratiti rudarima koji danas protestuju pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu, ali su oni odbili da ga saslušaju.

Džindić je u pratnji specijalne policije stao pred rudare koji su mu potom okrenuli leđa i skandirali razne poruke. Rudari su mu poručili da da ostavku, skandirali su “lopovi, lopovi”, a čule su se i psovke upućene ministru.

Resorni ministar se vratio u zgradu, a protest rudara je nastavljen.

Glavni zahtjevi rudara, kako je i ranije najavljeno, su: stavljanje van snage spornih pravilnika, smjena generalnog direktora Elektroprivrede BiH i direktora rudnika uglja u sastavu tog preduzeća, te utvrđivanje minimalne plate od 1.000 KM u rudarstvu u FBiH.

Proizvodnja je jutros obustavljena u svim rudnicima.

Ispred zgrade Vlade Federacije BiH, u ulici Hamdije Čemerlića, saobraćaj je obustavljen, prenosi Fokus.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh