BiH

Veliko priznanje za poručnicu Oružanih snaga BiH na univerzitetu u Americi

Poručnica Oružanih snaga BiH, Nedžmina Dervišević uspješno je završila Logistics Captains Career Course na Vojnom logističkom Univerzitetu u Virginiji – SAD, gdje je proglašena za najboljeg stranog polaznika.

Nedžmina Dervišević - Screenshot

Logistički napredni karijerni kurs pruža oficirima priliku da prošire svoja vojna znanja i sposobnosti sa fokusom na štabno planiranje, osposobljava ih da obavljaju dužnost komandira čete, te im pomaže shvatiti multifunkcionalno djelovanje logistike, piše Radio Sarajevo.

Kurs čine tri faze. Prve su osnovne u kojoj se oficiri upoznavaju sa pojmovima i načinom organizacije i strukture funkcionisanja vojnih organizacija, pripremne faze u kojoj se oficiri osposobljavaju da pomoću matematičkih operacija i faktora procjene sve potrebne informacije za održavanje vojne operacije na taktičkom i operativnom nivou.

Nakon toga slijedi završna faza koja sumira sve sposobnosti i priprema polaznike da samostalno budu osposobljeni izračunati i predstaviti sve faktore neophodne za logističko podršku jedinica na nivou brigade i manjih organizacijskih jedinica, prenosi Radio Sarajevo.

Svakako da je ovo veliko priznanje kako za Nedžminu, tako i za Oružane snage, ali i za samu državu Bosnu i Hercegovinu!

Nedžmina Dervišević – ministarstvo_odbrane_bih


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh