BiH

Prepiska dr. Jovanović i porodice Džene Gadžun: ‘Javite mi što prije’

Zbog toga se roditelji odlučuju da djevojčici pomognu u privatnoj praksi kod iste doktorice koja im putem Instagrama referiše koliko će to koštati

Roditelji preminule djevojčice Džene Gadžun, Amila i Muris pokazali su za N1 prepisku koju su vodili dr. Ninom Jovanović koja im je sugerisala da je što prije kontaktiraju, ako žele da urade operaciju kćerke. Jovanović je navela kako ubrzo putuje u Holandiju pa neće kasnije moći obaviti operativni zahvat.

Godinu dana od operacije spuštenog kapka Džene Gadžun na čelu se javljala infekcija, tijelo je odbijalo materijal kojim je kapak bio vezan za čelo. Roditelji Amila i Muris pokazuju brojne nalaze kontrola na kojima je infekcija konstatovana. Dr. Nina Jovanović vodi postoperativne kontrole, i vidljivo iz poruka sa majkom Amilom, sugeriše operaciju. No na nju se, kako je rekla roditeljima, mora dugo čekati.

“Kada bih je presvlačila stalno je govorila – mama boli”, priča Amila Gadžun.

Zbog toga se roditelji odlučuju da djevojčici pomognu u privatnoj praksi kod iste doktorice koja im putem Instagrama referiše koliko će to koštati.

“Da, nažalost je puno inflamirano. Operacija je 2.200 maraka i tu je uključena opšta anestezija i sve postoperativne kontrole”, napisala je majci dr Jovanović.

Pitali smo u KB Zenica koliko se čeka na operaciju. Odgovorili su nam da je u avgustu postavljena indikacija za ponovni operativni zahvat i da je pacijentica stavljena na spisak za hladni operativni program, uz napomenu da zahvat nije imao karakter hitnog.

“Posljednja kontrola je obavljena 15.10.2021 godine, od strane dr Nine, i tada nije indiciran hitan operativni zahvat. Što se dešavalo od tada nemamo informacije”, napisali su iz kantonalne bolnice Zenica.

Amila Gadžun je poručila kako želi odgovore nadležnih, da objasne šta se dešavalo da operacija “zdrave djevojčice” završi tragično.

“Jučer ujutru sa nas nazvali i kazali da očekujemo pogoršanje, nakon 20 minuta do pola sata javili su nam da je preminula. Želim da se sazna istina kako je došlo do ovoga. Djevojčica je bila zdrava, a nakon operacije mozak je potpuno uništen. Zanima me od čega? Želim da nam kažu šta se dešavalo? Rekli su nam da je bila bez kisika dugo. Ako nisu znali da li imaju dovoljno kisika zašto su se zauzimali? Želim da na to odgovore? Čuli smo da su bili neispravi aparati”, kazala je majka rahmetli Džene Gadžun,piše N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh