BiH

Turković u Briselu jasno poručila: Napretku u BiH prijeti potpuno poništavanje

Napredak u Bosni i Hercegovini je, u ovom trenutku, ozbiljno ugrožen, i prijeti mu potpuno poništavanje, poručila je jutros Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH tokom neformalnog sastanka ministara država članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji se održava u Briselu.

Bisera Turkoviić - MPV BiH

“U najmanju ruku, očekujemo čvrst stav i snažni angažman na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, ali i njenoj Evropskoj perspektivi”, navela je, između ostalog, Turković. prenosi “Radiosarajevo”.

Ministrica Turković se založila za jačanje regionalne saradnje ističući da BiH podržava inicijative koje donose boljitak i brži put ka Evropskoj uniji, ali je upozorila na politike koje usporavaju i blokiraju reformske procese.

Sastanku ministara vanjskih poslova SEECP prisustvovali su najviši zvaničnici Evropske unije među kojima i Joseph Borell, specijalni predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost te evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh