BiH

Bursać: Dodikov savjetnik na kokainu zadužen za ustav RS. Sve što trebate znati

Savjetnik Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, Marko Šukalo sinoć je navodno lišen slobode zbog posjedovanja teških droga, koakina i ekstazija.

Dragan Bursać - Twitter/@journalistssafe

Kako je potvrđeno BN-u u policijskim izvorima, Šukalo je bio pod dejstvom droge u jednom ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci, kada su ga policajci zajedno s više osoba odveli u policiju.

Ovo je komentarisao poznati novinar i kolumnista Dragan Bursać:

“Dodikov savjetnik na kokainu zadužen za sklepavanje ustava RS-a. To je sve što trebate znati o RS-u i njihovom novom ustavu. Nasuvo to ne ide!”.

Podsjetimo, prema istom izvoru, Šukalo nije zaveden u službeni dnevnik događaja, ali su šefovi usmeno upoznati sa tim dešavanjima.

Također, kako na svom blogu tvrdi Nebojša Vukanović, Šukalo je na saslušanju u policiji, a potom i dežurnom sudiji, priznao da je ovisnik koji šmrče kokain i pije ekstazi, nakon čega mu je napisana prekršajna prijava.

Kod Šukala je pronađena droga, ali je on tvrdio da je to za lično korišćenje.

Pored savjetničke funkcije, Šukalo je i zamjenik generalnog sekretara u Vladi RS-a i nalazi se u grupi povjerljivih ljudi Milorada Dodika, koji su, kako se doznaje, zaduženi za izradu zakona o vraćanju nadležnosti s BiH na RS. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh