BiH

Od kontrolisanih 58 zapečaćeno 55 kladionica

Porezna uprava Federacije BiH je 10. i 11. novembra 2021. godine izvršila 58 inspekcijskih nadzora kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost priređivanja igara na sreću klađenjem.

Kladionica - Ilustracija/Faktor.ba

Zbog utvrđene nepravilnosti rada bez odobrenja Federalnog ministarstva finansija zapečaćeno je 55 poslovnih jedinica, odnosno uplatnih mjesta kladionica.

– Porezna uprava FBiH će zbog utvrđene nepravilnosti nadležnim sudovima podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Također, Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima – naveli su iz Uprave.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh