BiH

Dodatnih 750 hiljada KM za pomoć poljoprivrednicima u Tuzlanskom kantonu

Ukupno povećanje novčane pomoći u oblasti poljoprivrede za ovu godinu iznosi 72 procenta

Vahidin Smajlović - Avaz

Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je dodatna sredstva u cilju ublažavanja posljedica suše u oblasti poljoprivrede.

Na poziciji novčana podrška za primarnu poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj Tuzlanskog kantonu, bit će raspoloživo dodatnih 750 hiljada KM.

– Odmah nakon usvajanja rebalansa budžeta, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK je održalo sastanak s udruženjima poljoprivrednih proizvođača gdje smo došli do zaključka vezano za raspodjelu tog iznosa sredstava po pojedinim proizvodnjama – izjavio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vahidin Smajlović.

Pravo na navedenu podršku će imati korisnici koji su ispunili uvjete i ostvarili pravo na novčanu podršku za proizvodnju kukuruza, krošnjastog i jagodičastog voća, uzgoj muznih krava, proizvodnju pilećeg mesa, konzumnih jaja i uzgoj pčelinjih zajednica u 2021. godini.

Ukupno povećanje novčane pomoći u oblasti poljoprivrede za ovu godinu iznosi 72 procenta, a konačan iznos ovogodišnje podrške u ovoj oblasti iznosi sedam miliona i 750 hiljada KM. prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh