BiH

Nova prognoza Nedima Sladića: Otkrio gdje će danas biti najviše padavina

Poznati meteorolog Nedim Sladić objavio je prognozu za ponedjeljak, 8. novembar, i otkrio gdje bi trebalo pasti najviše kiše.

Nedim Sladić - Faktor.ba

Prema njegovim prognozama, danas bi od padavina najviše trebali strepiti stanovnici sjeverne i sjeverozapadne Hercegovine, jugozapadne Bosne i djelimično centralne Bosne.

“Najviše padavina očekuje se na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine, u zapadnim, jugozapadnim i djelomično centralnim područjima Bosne, gdje će tokom ponedjeljka poslijepodne i naročito navečer biti intenzivnije.

Očekivane količine padavina: zapad, jugozapad Bosne, sjeverna i sjeverozapadna Hercegovina: od 20 do 50 mm, lokalno do 70 mm; centralna Bosna: od 10 do 25, lokalno do 40 mm.

Postupajte po uputama nadležnih i hidrometeoroloških službi, s obzirom na narandžasti stepen meteoalarma”, napisao je Sladić preko Facebook profila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh