BiH

U padu vodostaji rijeka koje su prijetile stanovništvu

Vodostaj Miljacke u Sarajevu kod mosta u ulici Hamdije Čemerlića jutros je iznosio 76 centimetara, dok je u petak bio 176 cm

Prema informacijama Agencije za vodno područje rijeke Save, vodostaj Miljacke koji je izmjeren u nedjelju u 9 sati u Sarajevu kod mosta u ulici Hamdije Čemerlića iznosio je 76 centimetara i u padu je u odnosu na mjerenje u 8 sati kada je bio 77 cm, prenosi Anadolu Agency (AA).

U odnosu na prethodne dane, vodostaj Miljacke je značajno niži, obzirom da je u petak ujutro na istoj lokaciji iznosio 176 cm.

Vodostaji većine rijeka u Bosni i Hercegovini koje su u prethodnim danima prijetile stanovništvu su u padu.

Ipak, raste nivo Bosne na hidrološkoj stanici kod Šamca, a od 8 do 9 časova porastao je sa 535 na 545 cm. Za jedan cm, odnosno na 20 cm porastao je vodostaj Vrbasa u Gornjem Vakufu, zabilježen je i rast vodostaja Une u Martin Brodu i Kulen Vakufu.

Vodostaj Save raste u Orašju, Grebnicama i u Svilaju.

Iz “Voda Srpske” saopšteno je da je vodostaj rijeke Bosne u Doboju jutros opao u odnosu na mjerenje od protekle noći, i da je u 7.30 časova iznosio 265 centimetra. U subotu u 23.00 časa bio je 324 centimetra, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Visina kote redovne odbrane od poplava u Doboju iznosi 300 centimetara, a vanredne 450 centimetara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh