BiH

Načelnik Istočne Ilidže: Oštećeno 150 kuća

Božović je rekao novinarima da je oštećena putna infrastruktura, pričinjena šteta na dijelu korita rijeke Željeznice…

poplave Sarajevo - N1

Usljed poplava na području Istočne Ilidže oštećeno je 150 kuća i imanja, a na gradskoj imovini pričinjena je šteta koja je procijenjena na više od milion KM, izjavio je načelnik općine Marinko Božović.

Božović je rekao novinarima da je oštećena putna infrastruktura, pričinjena šteta na dijelu korita rijeke Željeznice, Kazneno-popravni zavod Kula, kao i ostale ustanove koje imaju prostorije uz Kasindolsku rijeku. prneosi 2Avaz“.

On kaže da će u narednih 12 sati opštinska Civilna zaštita biti budna i pratiti dešavanja, a sutra se posvetiti građanima čije su kuće poplavljene i popisati štetu.

– Iz budžeta lokalne zajednice i uz pomoć Vlade RS-a ćemo to sve relativno brzo sanirati – naglasio je Božović.

On je istakao da posebnu zahvalnost duguje svim privatnim građevinskim firmama koje su sve svoje kapacitete stavili na raspolaganje, kao i volonterima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh