BiH

Direktor Messera: Ako danas ne napunimo boce pacijenti će ostati bez kisika

Punionica kisika Messer u Rajlovcu kod Sarajeva potpuno je pod vodom, potvrdio je za N1 Goran Čerkez iz Federalnog ministarstva zdravstva. Kazao je kako rade na pronalasku rješenja kako bi pronašli zamjensko postrojenje.

Messer - N1

N1 je u međuvremenu kontaktirao i Avdu Dedića direktora kompanije Messer koja je u Bosni i Hercegovini ovlaštena za proizvodnju i promet medicinskog kisika.

“Bolnice koje imaju centralno napajanje kisikom biće u povoljnijem položaju, međutim, nijedna bolnica u BiH nema samo centralno napajanje, a ima dosta bolnica koje koriste samo boce sa kiseonikom. Ako mi u toku današnjeg dana ne uspijemo da napunimo boce, odnosno ne dobijemo odobrenje od nadležnih državnih organa, mi jednostavno, ne znam šta da radimo, mislim da će pacijenti ostati bez kisika i to će biti nesaglediva posljedica po sve nas.“, rekao je Dedić za N1.

Goran Čerkez u ranijoj je izjavi za N1 kazao dasu obavijestili sve krizne stožere da se vodi računa o racionalnoj upotrebi kiseonika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh