BiH

Reakcije / Mreže o poplavama: “Tamam smo mislili da zaratimo, sje… nas poplava”

Poplave koje su sinoć i danas pogodile Bosnu i Hercegovini, a posebno područje Kantona Sarajevo (KS) i Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) potaknule su i komentare na društvenim mrežama.

Poplave - Radiosarajevo.ba

Poznati twitteraši, analitičari, novinari dovode poplavu i u kontekst aktuelne društveno-političke situacije, prenosi Radio Sarajevo.

“Eto ti ga sad, taman smo mislili da zaratimo, a sje… a nas poplava. Sve je protiv nas, ali baš sve”, piše Aleksandar Trifunović, novinar, urednik portala Buka iz Banje Luke.

Na njemu svojstven načine na temu poplava se osvrnuo i analitičar Srđan Puhalo.

“Evo poplava, sad metnite konstitutivnost umjesto nasipa i kanala da zaštitite kuće!!!”, piše Puhalo, te dodaje:

“Socijalistička Jugoslavija je bila država, države nastale od nje su gomile kolapsa”.

On, dalje, nastavlja:

“Draga Republika Srpska danas smo naučili da ako se rijeka Bosna izlije na nekoliko mjesta, sje… nam teritorijalni kontinuitet, a samim tim i nezavisnost”, piše dalje Puhalo.

“Sedam godina od onih poplava. Niti šta naučili, niti šta uradili”, upozorava ekonomska ekspertica Svetlana Cenić.

Mišo Đukić, aktivista “Sloboda Rijekama”, na koncu, pita:

“Gledam poplave iz RS-a i FBiH i pitam se dokle će tajkunima bti omogućeno neograničeno krčenje šuma, betoniranje rijeka i vađenje šljunka”…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh