BiH

Vatrogasci pokušavaju spriječiti izlijvanje Bistričkog potoka

Ekipa iz Vatogasnog društva Vratnik u Starom Gradu je na terenu i pokušava spriječiti izlijevanje Bistričkog potoka koji je nabujao zbog padavina koje su neprestane već drugi dan.

Poplave - Klix.ba

Vatrogasci su izašli na teren te rade na čišćenju Bistričkog potoka da ne bi došlo do začepljenja kanala usljed velikih količina drveća i raznog otpada koje je voda donijela iz pravca Trebevića. Radi se na raščišćavanju otpada kako bi kanal bio što prije pročepljen i situacija normalizovana, prenosi Klix.

Također, stanje na obližnoj brani Bentbaša je pod kontrolom, jer se vrši redovna regulacija i nije bilo izljevanja. Vodostaj Miljacke je u znatnom porastu, a voda kod mosta Ćumurija dostizala je 208 centimetara.

Iako Civilna zaštita redovno obilazi i održava korita potoka obilne padavine mogle bi izazvati poplave te nanijeti štetu obližnjim stambenim objektima. Do poplava bi moglo doći ukoliko bi se u koritu Bistričkog potoka nagomilao otpad i došlo do začepljenja.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh