BiH

Pogledajte alarmantnu situaciju na Ilidži, pojedini automobili potpuno pod vodom

Sarajevski kanton je tokom noći zahvatilo snažno olujno nevrijeme, zbog čega su brojna naselja poplavljena. Najgora situacija je na Otesu, gdje je voda napravila veliku materijalnu štetu.

Poplave u Sarajevu - Klix.ba

Fotoreporteri portala Klix.ba su zabilježili situaciju u ovom sarajevskom naselju, koje je od ranih jutarnjih sati bez struje. Voda, uzrokovana izlijevanjem Željeznice, je ušla u mnoge stambene objekte i tako zasigurno napravila znatnu štetu građanima.

Poplave u Sarajevu – Klix.ba

Poplave u Sarajevu – Klix.ba

Poplave u Sarajevu – Klix.ba

Poplave u Sarajevu – Klix.ba

Poplave u Sarajevu – Klix.ba

Poplave u Sarajevu – Klix.ba

Poplave u Sarajevu – Klix.ba

Poplavljen je i savremeni kompleks Sarajevo Waves, koji se nalazi na Ilidži.

U mnogim dijelovima Otesa voda je do koljena, međutim na nekim lokacijama je i preko metar pa se tako mogu vidjeti i automobili kojima vire samo krovovi iz vode.

Zbog ovakvog stanja spasioci evakuišu stanovništvo ovog naselja. Oni uz pomoć vatrogasnih vozila i čamaca prebacuju ljude na sigurne lokacije. Tamo gdje je to moguće, stanovništvo se prebacuje na više spratove stambenih objekata, a sve službe su na terenu kako bi im ukazale svaku vrstu potrebne pomoći.

Kontakti hitnih službi u KS

Osim Otesa, poplavljena su još naselja Vlakovo, Butmir i Donji Kotorac, a vode ima i na mnogim lokalnim saobraćajnicama u Kantonu Sarajevo, prenosi portal Klix.

Na neko vrijeme je u velikom dijelu grada nestajalo i struje. Nešto više od pola sata građani nisu imali električnu energiju zbog kvara na trafostanici Reljevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh