BiH

Poplave širom BiH: Kuće pod vodom, obustavljen ili otežan saobraćaj

Obilne padavine napravile su ozbiljne posljedice u Kantonu Sarajevo, pod vodom su i glavne saobraćajnice, a najteže je u naselju Otes gdje se izlila rijeka Željeznica.

Poplave širom BiH - Vijesti.ba

U fotogaleriji možete vidjeti prizore iz naselja Butmir i Otes.

Usporeno i otežano je saobraćanje na širem području Sarajeva (na području: Bačića, Otesa i Dobroševića). Na terenu su vatrogasne i ekipe Civilne zaštite.

Zbog izljevanja vode na kolovoz i klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici Trnovo-Sarajevo-Foča, alternativni pravac je preko Igmana.

Zbog vode i zemlje na kolovozu otežano se saobraća na pojedinim dionicama magistralnog puta Konjic-Jablanica-Mostar.

Vozači se upozoravaju na mjestimično jake udare vjetra, te na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Zbog obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh