BiH

Narodna skupština RS: Pao Dodikov veto

Narodna skupština RS nije potvrdila povredu vitalnog interesa RS po pitanju zaključaka Predsjedništva BiH o otvaranju Ambasade Azerbejdžan u Sarajevu i o otvaranju kancelarije ambasade Ruske Federacije u BiH u Banjoj Luci, te odluke o davanju agremana ambasadorima Bjelorusije i Dominikanske Republike za BiH.

Milorad Dodik - fokus

Narodna skupština RS nije potvrdila da je po interese Srpske veoma štetna Odluka o prihvatanju Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Turske o uzajamnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka koji se odnose na Sporazum u oblasti odbrambene industrije, a koja je usvojena na sjednici Predsjedništva BiH.

Na posebnoj sjednici nije potvrđena povreda vitalnog interesa RS ni po pitanju Odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Pakistan o saradnji u borbi protiv međunarodnog kriminala, terorizma, nezakonite trgovine drogom i organizovanog kriminala. prenosi “Radiosarajevo”.

Zastupnici su odlučili da po interese Srpske nije štetna Odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o sigurnosnoj saradnji između Vijeća ministara i Vlade Turske, koja je usvojena na sjednici Predsjedništva BiH 18. oktobra.

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine poslanici nisu štetnom po interese Srpske proglasili ni Odluku za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora između BiH i Hrvatske o dopunama ugovora o graničnim prelazima.

Nakon glasanja predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad 23. posebne sjednice Narodne skupštine, piše RTRS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh