BiH

Divna vijest: Trudnica iz Sarajeva koja je prebačena u Zagreb vraća se kući sa bebom

Trudnica, koja je nedavno prevezena helikopterom za medicinsku evakuaciju Helikopterskog servisa bh. entiteta RS iz Sarajeva za Zagreb, danas se sa svojom bebom vraća zdrava.

trudnica premjestanje - opća bolnica

Zdravstveni radnici potvrdili su da bi život i bebe i trudnice bio doveden u pitanje da medicinski transport, koji je izvršio Helikopterski servis RS, nije obavljen na vrijeme.

Podsjetimo, trudnica u 21. sedmici trudnoće oboljela od teškog ARDS-a (respiratornog distres sindroma), radi neophodnog tretmana na ECMO aparatu izmještena je prije 10-ak dana iz sarajevske Opće bolnice ” Prim. dr. Abdulah Nakaš”, u Zagreb.

Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis RS, a Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je obezbijedio plaćanje.

Prof. dr. Vlado Krajinović i doc.dr. Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu njegu bolnice Fran Mihaljević u Zagrebu.

“Ponosan sam na Opću bolnicu Sarajevo,na rad svih uposlenika i na veliki broj prijatelja koje smo stekli radeći predano svoj posao. Moja posebna zahvalnost ide našim uposlenicim prim.dr. Marini Juroš-Zovko, dr. Stoji Erić, prim. dr. Elmi Vukotić, dr.Aneli Šubo, prim. dr. Ednanu Drljeviću i medicinskim tehmičarima Mahiru Pekiću i Anelu Šljivi, koji su uradili sve da se se pomogne kritično oboljeloj trudnici i da se realizuje ovaj veliki ljudski čin”, rekao je ovom prilikom je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice. prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh