BiH

Šta je OHR poručio građanima koji su protestovali u Sarajevu

U Sarajevu su danas ispred zgrade OHR-a protestovali građani na kojima su od visokog predstavnika Christiana Schmidta tražili da reaguje i zaštiti ustavno-pravni poredak BiH.

protesti - Avaz..

Grupa građana je ušla i na razgovore u ovu zgradu, a Sejda Čavčić, jedna od organizatorica protesta je rekla kako su im iz OHR-a poručili da – nastave protestovati.

“Schmidt ima isto mišljenje te će raditi na stabilizaciji BiH”, rekla je Čavčić novinarima.

Još jedna poruka je bila da građani što češće izađu na proteste te da su iznenađeni jer su došli i na razgovor sa njima.

“U OHR-u su rekli da su razočarani što ovakvih protesta nema više da bi čuli glas građana”, navela je Čavčić.

Najavljen je sličan skup, nakon povratka Schmidta u BiH.

Podsjetimo, na početku protesta, Čavčić je objasnila razlog okupljanja:

“Zadnje igre Milorada Dodika – dolaziti u Predsjedništvo koje je naše vlasništvo, a on ga prisvaja kao svoje, donosi harmoniku, ne poštuje Dejtonski sporazum, …”, rekla je Čavčić te je poručila da građani kažu “dosta”. prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh