BiH

Porfirije: Ako želimo zlo Bošnjacima i Hrvatima neka se desi nama

Tek tada ćemo moći da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge, napisao je patrijarh.

patrijarh Porfirije - Tanjug

Patrijarh Porfirije poručio je da pravoslavni srpski narod ne može da pristane na to da bilo ko dovodi u pitanje njegov duhovni i nacionalni identitet.

Patrijarh Porfirije je naveo da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi da poželi.

– Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama – napisao je patrijarh Porfirije na Instagramu.

Status Porfirija na Instagramu

Ali, naveo je srpski patrijarh, ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni.

– Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada ćemo moći da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge – napisao je patrijarh.

Patrijarh Porfirije završio je jučer dvodnevnu posjetu Eparhiji banjalučkoj, prvu otkako je izabran na mjesto poglavara Srpske pravoslavne crkve, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh