BiH

Schmidt zbunio stranke iz RS -a, ne znaju hoće li se s njim sastati u Parlamentu BiH

Stranke iz Republika Srpska su bez jasnog stava spram inicijative Christiana Schmidta da se obrati u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, tačnije njenom Predstavničkom domu.

Christian Schmidt - Merkur.de

Ja ne znam ni da li ćemo učestvovati u radu proširenog Kolegija, taj ćemo stav usaglasiti sa SNSD-om”, poručio je predsjednik “Srpskog kluba” Nenad Stevandić.

Bez jasnog stava je i klub SDS-a, PDP-a i DNS-a na čijem je čelu lider SDS-a Mirko Šarović. “Stav ćemo tek zauzeti u ponedeljak”, kratko je poručio Šarović.

Član Kolegija, SNSD-ov Nebojša Radmanović, ali i šefica kluba SNSD-a u Parlamentu BiH Snježana Novaković Bursać na pozive danas nisu odgovarali. U BiH imaju tri kluba političkih partija čije je sjedište u RS, a predsjednici klubova su Bursać-Novaković, Šarović i Stevandić, prenosi Patria.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh