BiH

U Sarajevu jutros hladnije nego na Bjelašnici: Evo i kad nam stiže novi snijeg

Jutros je pretežno vedro. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Snijeg u Sarajevu - Fena

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Livno 0; Bugojno i Drvar 1; Bijeljina, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 2; Banja Luka, Bihać, Grude i Tuzla 3; Bjelašnica, Ivan-sedlo i Prijedor 4; Doboj 5; Zenica 6; Trebinje 8; Gradačac i Mostar 9; Neum 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 7hPa je veći od normalnog i opada.

Bioprognoza: Stabilizacija vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Tokom jutra i večeri biće svježije, stoga je u ovom periodu poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas u cijeloj zemlji mala naoblaka. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu i sjeveru zemlje do 22°C. U Sarajevu prije podne sa maglom. Sunčano u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

U četvrtak pretežno oblačno u Hercegovini i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne malo do umjereno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C.

U petak u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu i pljuskove. Jače padavine tokom noći na subotu. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na vrhovima planina će padati i snijeg. U poslijepodnevnim satima postepeno slabljenje i prestanak padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh