BiH

Od petka ponovo padavine

Najviša dnevna temperatura zraka u BiH većinom između 14 i 19 stepeni Celzijusa

U Bosni i Hercegovini danas će biti mala naoblaka, dok je u prijepodnevnim satima u kotlinama i uz riječne tokove prisutno dosta magle, prenosi Anadolu Agency (AA).

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni Celzijusa, na jugu i sjeveru zemlje do 22, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Sarajevu prijepodne sa maglom. Sunčano u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni Celzijusa.

U četvrtak pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana padavine se očekuju i u ostatku BiH. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i deset, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na vrhovima planina će padati i snijeg. U poslijepodnevnim satima postepeno slabljenje i prestanak padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između sedam i 13, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh