BiH

Izetbegović: Čestitao sam Vučiću, to je ponuđena ruka Srbije

Nakon što je jučer Tužilaštvo za ratne zločine Srbije pustilo iz pritvora Edina Vranja, bivšeg pripadnika FUP-a uhapšenog prije više od mjesec u Srbiji, Bakir Izetbegović, lider SDA je to prokomentarisao rekavši da je čestitao Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije na tom potezu.

Bakir Izetbegović - fokus

“Vučić može itekako pomoći i mislim da je ovo sasvim jasna poruka. Ovo je pružena ruka iz Beograda i Srbije i poslao sam Vučiću poruku u kojoj sam mu čestitao na ovoj odluci, dakle ne samo za Edina Vranja već i za sve predmete koji se odnose na ljude koji su navodno počinili zločine nad Srbima u BiH”, kazao je Izetbegović.

Poručio je da je jako dobra poruka što će se svi ti slučajevi tretirati u Tužilaštvu BiH, a ne Srbije.

“Dobro dođu dobre poruke iz Beograda”, dodao je Izetbegović. prneosi “N1“.

Na pitanje da li Vučić može smiriti i Milorada Dodika, Izetbegović je rekao da to prije svega može narod uraditi.

“Mislim da srpskom narodu nije do ovoga jer oni idu u konflikte i ratove kada su im ugrožena prava. Ne može se reći da su srpskom narodu ovdje ni na koji način ugrožena prava”, zaključio je Izetbegović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh