BiH

Oglasio se harmonikaš Miroslav Matić koji je danas svirao u Predsjedništvu: Evo šta je rekao o Dodiku

Kako je i ranije najavljivao, član Predsjedništva Milorad Dodik danas je prije sjednice u svoj kabinet doveo harmonikaša i s njim zapjevao pjesme “Romanija”, “Srpkinja je mene majka rodila”…

Miroslav Mati ć -Novi

Riječ je o harmonikašu iz Banja Luke, Miroslavu Matiću. On je član orkestra folklornog društva “Masleša”, te dio benda “Matić Orkestar”, koji nastupa na različitim svečanostima.

Kako Matić ističe u razgovoru za portal “Avaza“, on i Dodik se poznaju više od 15 godina.

– Naše poznanstvo traje preko 15 godina. Nije to politika, nije ništa, ja porodično njima sviram – kaže Matić za “Avaz”.

Matić je također demantirao navode da je Dodik po njega poslao službeno vozilo. Kako kaže, došao je u privatnom aranžmanu. Na pitanje da li je ovo bila usluga Miloradu Dodiku ili je bio plaćen za ovaj angažman, Matić nije htio odgovoriti.

– Ne bih ja sada o tome, ali čim kažem da njima porodično sviram prije politike, znači to nema veze ni sa kakvim plaćanjem – izjavio je.

Dodao je da se uvijek rado odazove Dodikovim pozivima.

– Ja se uvijek prijatno osjećam kad sviram gospodinu Dodiku. Uvijek prijatno i sa velikim zadovoljstvom, gdje god to bilo – zaključuje Matić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh