BiH

Željka Cvijanović smiruje: Građani RS ne trebaju brinuti, neće biti sukoba

Mi smo rekli da smo legalisti, nismo nikakvi pobunjenici, nismo nikakvi revolucionari, kazala je Cvijanović

Željka Cvijanović - Vecernji.ba

Građani RS ne treba da strahuju od bilo kakvih sukoba u BiH zbog najavljenih vraćanja nadležnosti RS, jer nikome na dnevnom redu u RS nije bilo kakav sukob, rekla je danas predsjednica manjeg bh. entiteta Željka Cvijanović.

– Mi smo rekli da smo legalisti, nismo nikakvi pobunjenici, nismo nikakvi revolucionari. Želimo da budemo dosljedni u poštovanju Ustava, da se Republici Srpskoj vrate one nadležnosti koje joj pripadaju po Ustavu – rekla je Cvijanović.

Ona je istakla da je na osnovu analiza utvrđeno da je čitav niz godina Republika Srpska gubila snagu i potencijal jer su joj nasilno oduzimane određene nadležnosti. prneosi “Avaz”.

– Vjerujem da bi BiH bila daleko bolje i uspješnije društvo i da bi danas sigurno bila razvijenija i sa puno boljim unutrašnjim razumijevanjem da smo mogli da živimo taj Dejtonski život i da je Dejtonski sporazum ispoštovan u potpunosti. Da smo sjeli i sami se dogovarali na koji način modifikovati određene stvari – rekla je predsjednica RS.

Cvijanović kaže da se sve desilo u kontra procesu, te da je došlo do nasilnog mijenjanja Dejtonskog sporazuma, oduzimanja nadležnosti od RS i nametanja volje jednih nad drugima.

– Prema tome ovde nije nikakva priča o sukobu, nikakva priča o bilo kakvom ratu, bilo kakvim provokacijama. Mi smo ljudi koje svoje probleme i planove rješavamo isključivo u Parlamentu kroz demokratske procedure i demokratskim sredstvima. Mi nismo oni koji prijete haubicama i govore o razmještanju nekih snaga, to rade neki drugi i na njih treba biti usmjerena pažnja – naglasila je Cvijanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh