BiH

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Milorada Dodika

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet protiv Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a.

“Sasvim je razumljiv interes javnosti za podnesene prijave protiv člana predsjedništva gospodina Milorada Dodika koje su pristigle u posljednje vrijeme, posljednja dana 18.10.2021. godine. Radi blagovremene spoznaje Tužilaštvo Bosne i Hercegovine obavještava javnost da je već po primitku prve prijave formiran predmet i zadužen tužilac a ostale prijave su također u radu”.

Podsjetimo, Tužilaštva BiH Džermin Pašić inicirao je hitno formiranje predmeta zbog medijskih istupa Milorada Dodika u kojima iskazuje prijetnje teritorijalnom integritetu i najvišim institucijama BiH.

Također, ranije je podneseno i više krivičnih prijava protiv Dodika zbog negiranja genocida, a koji je izmjenama Kriivčnog zakona BiH koje je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko negiranje genocida kažnjivo. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh