BiH

NATO: Snažno podržavamo Bosnu i Hercegovinu

“Snažno podržavamo suverenitet i teritorijalni integritet stabilne i sigurne Bosne i Hercegovine i nastavljamo poticati domaće pomirenje te apeliramo na političke lidere da izbjegavaju retoriku podjela”, kazao je za N1 neimenovani zvaničnik NATO saveza.

NATO BiH

“Posvećeni smo održavanju snažnog političkog dijaloga i praktične saradnje s Bosnom i Hercegovinom i nudimo stalnu podršku naporima evroatlantskih reformi – na dobrobit svih u Bosni i Hercegovini – uključujući i napore sjedišta NATO-a u Sarajevu. Ohrabrujemo vodstvo Bosne i Hercegovine da u potpunosti iskoristi širinu NATO -ovih kooperativnih alata za sigurnost i partnerstvo; i pozdravljamo rad Komisije za saradnju s NATO-om”, kazali su iz NATO saveza.

Podsjetimo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u srijedu kako su u entitetu Republika Srpska spremni na oružane sukobe u BiH te kako bi u slučaju takvog scenarija pozvali “prijatelje” da ih brane, prenosi N1.

“Ukoliko to bude potrebno, branit ćemo se i našim snagama. Ako dođe do toga da kažu da će NATO intervenirati mi ćemo zatražiti pomoć naših prijatelja koji su nam jasno i glasno rekli da oni svoje prijatelje nikada ne ostavljaju na cjedilu”, kazao je Dodik u intervjuu za RTRS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh