BiH

Arijana Memić nakon ukidanja mjera zabrane: Što bi rekla Esma Mutap ‘samo veselo’

Sestra stradalog Dženana Memića, Arijana, oglasila se na Facebooku nakon što su ukinute skoro sve mjere zabrane Alisi Mutap – Ramić i ostalim optuženim u slučaju Dženan Memić.

Arijana Memić - Screenshot

Podsjetimo, Sud BiH ukinuo je sve mjere zabrane Alisi Mutap Ramić, Zijadu Mutapu, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću koji su optuženi da su skrivali dokaze i način na koji je stradao Dženan Memić 2016. godine. Ostala je još samo jedna – zabrana međusobnog sastajanja. prenosi “Radiosarajevo“.

Arijana se nakon toga oglasila preko Facebooka. Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Pa dobro, realno, šta očekivati?

Ovako skoro 6 godina već. Mi skupimo snagu, istražujemo, jer smo primorani, insistiramo na rješavanju slučaja, sve ono što nije naša ni obaveza, a pogotovo ne nadležnost, a onda nam institucije naše države hladno pokažu…

Da ne kažem šta.

Ubica je na slobodi skoro 6 godina. Mogao je ubiti još toliko Dženana.
Ovi koji su sudjelovali u zataškavanju, na slobodi su. Mogli su zataškati još toliko ubistava Dženana Memića.

Oni koji bi trebali biti iza rešetaka, unaprijeđeni su.
Što bi rekla Esma Mutap “samo veselo”.
Veselo je baš u ovoj našoj državi, gdje život pa i sve ostalo ima cijenu.
I to visoku.

Gdje su zaštićeni babini sinovi, gdje po potrebi gubite pamćenja, gdje samo trebate imati nekog Asima da vam “završi”.

Neki ovo smatraju samo našom borbom, naša jeste. Mi ćemo se boriti dok ne “uginemo”, kako reče tata Mutap. Ali malo je barem i vaša, svih vas.

Imate dijete, brata, sestru, nekoga koga volite. Ko vam garantuje da “sutra” nećete voditi ovu “našu borbu”? Je li stvarno moramo još jednom na ulicu?

Još nije istraženo da li je napad na zaštićenog svjedoka, inače dugogodišnjeg jarana Zijada Mutapa, povezan sa našim slučajem ili ne, ali Sud BiH očigledno smatra da je to irelevantno. Možda znaju više nego mi.

Sud BiH je jednostavno trebao sačekati da se ta sumnja prvo otkloni.

Sud BiH smatra da su mjere zabrane za ovu petorku bespotrebne. Možda i tu znaju više nego mi. Ovako kako je, ispada da je petorka doslovno nagrađena za sve bljuvotine koje su njihovi advokati u proteklim sedmicama izrekli.

Abraham Linkoln je rekao:

“Možete varati sve ljude neko vrijeme. Možete varati i neke ljude svo vrijeme. Ali, ne možete varati sve ljude svo vrijeme.”

Doći će i ovome kraj, pitanje je samo da li mi prvo trebamo od umora da legnemo pod zemlju prije nego se to desi, ili ćemo dočekati pravdu na ovom svijetu.

Podsjećam, u ovaj četvrtak će moj otac svjedočiti pred Sudom BiH. Reći će i mnogo toga što javnosti još nije poznato.

Uz masku i ličnu kartu možete prisustvovati”, napisala je Arijana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh