BiH

Bujične poplave donijele nevolje stanovnicima Neuma

Stanje se trenutno normalizira, kaže Tapalović

poplave Neum - Neumonline

Obilna kiša koja se tokom noći, a pogotovo, jutros u ranim jutarnjim satima sručila na Neum, donijela je nevolje stanovnicima ovog našeg jedinog grada na moru.

Prema prvim informacijama u vremenu od šest do osam sati palo je više od 200 litara kiše po metru kvadratnom što je uzrokovalo bujične poplave.

Kako je za portal „Avaza“ potvrdio Marko Tapalović, koordinator Civilne zaštite za vatrogastvo Općine Neum, vatrogasci su bili zatrpani pozivima i u jednom trenutku stanje je bilo prilično haotično.

– Imali smo odrona na cesti uslijed bujica, brojne ulice su doslovno bile poplavljene, kao i nekolicina garaža i poslovnih prostora odakle su vatrogasci ispumpavali vodu. Ekipe su, praktično, od šest sati stalno na terenu i situacija se trenutno normalizira. Kiša i dalje pada, ali puno manjim intenzitetom nego ranije – rekao nam je Tapalović.

-Imali smo odrona na cesti usljed bujica, brojne ulice su doslovno bile poplavljene, kao i nekolicina garaža i poslovnih prostora odakle su vatrogasci ispumpavali vodu. Ekipe su, praktično, od šest sati stalno na terenu i situacija se trenutno normalizira. Kiša i dalje pada, ali puno manjim intenzitetom nego ranije- rekao nam je Tapalović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh