BiH

Počelo suđenje koje se dugo čeka: Alisa Ramić i ostali stigli u sudnicu

Alisa Ramić, Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović i Josip Barić stigli su u Sud BiH.

Suđenje - Avaz

Podsjetimo, njima danas počinje suđenje u slučaju prikrivanja dokaza i načina na koji je u februaru 2016. godine preminuo mladić Dženan Memić.

Sud BiH počeo je sa hapšenjem u ovom slučaju 1. februara ove godine. Tada su uhapšeni Zijad Mutap i Hasan Dupovac, a nešto kasnije i preostala trojka.

Svi su bili u pritvoru do 16. jula kada ih je Sud BiH pustio da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Na izjašnjenju o krivnji svi optuženi kazali su da nisu krivi.

Danas će tužioci Tužilaštva BiH pročitati optužnicu i iznijeti uvodne riječi u slučaju “Dženan Memić”. Sudija koji će voditi proces je Branko Perić.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Naime, Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić. prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh