BiH

PDP traži smjenu direktora UKC-a RS nakon novog slučaja samoubistva pacijenta

Predstavnici PDP-a pozvali su danas na smjenu direktora UKC-a Republike Srpske Vlade Đajića nakon novog slučaja samoubistva na toj ustanovi.

Vlado Đajić - N1

Podsjetimo, žena srednjih godina jutros je smrtno stradala skokom s petog sprata UKC-a Republike Srpske. Kako saznaje BN radi se o Covid pacijentici, koja je skočila s odjeljenja na kome je previjalište.

Ovo je šesto samoubistvo na UKC Republike Srpske ove godine, javio je Srpskainfo.

“Ukoliko Đajić nema dovoljno svijesti i savjesti da sam podnese ostavku na tu poziciju, tražimo od nadležnih momentalnu smjenu. Alarm da nešto nije u redu u funkcionisanju te ustanove već odavno zvoni, ali već šesto samoubistvo na UKC-u u prethodnih nekoliko mjeseci je tačka preko koje se ne smije preći”, poručili su iz Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banja Luka.

Oni podsjećaju da je nakon jednog od prethodnih tragičnih događaja obećano da će zgrada UKC-a biti osigurana, tako da se ovakve stvari ne mogu ponavljati.

Kako navode, ovo nije jedini razlog za smjenu Đajića, jer traže takvu odluku i zbog afere “Kisik” i drugih slučajeva afera koje potresaju Republiku Srpsku.

“Međutim, s razlogom se pitamo šta se dešava da se svakog mjeseca jedan pacijent odluči na ovakav korak, u kakvim uslovima pacijenti borave, šta je urađeno da se ovakve stvari ne dešavaju?”, navode iz ove stranke.

Podsjećaju da je direktor UKC-a lično obećao da će će biti osigurane mjere da se ovakve stvari ne ponavljaju.

“Danas, ali i prije samo desetak dana kada se desio još jedan slučaj samoubistva, očigledno je da to nije učinjeno. Sve ovo jednostavno nije normalno i ljudi su s razlogom prestrašeni, pitajući se šta se dešava na Univerzitetsko-kliničkom centru. Smjena neodgovornog i nesposobnog menadžmenta je očigledno hitno potrebna da bi se spasili životi”, poručuju iz Kluba odbornika PDP-a. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh