BiH

Direktor Đajić: “UKC RS-a nema dovoljno kisika, Stanivuković nije trebao praviti dramu”

U velikom smo problemu jer ne možemo zakonski da riješimo nabavku kisika, izjavio je generalni direktor Univezitetsko-kliničkog centra RS-a Vlado Đajić.

Vlado Đajić - N1

– Јedna privatna klinika donirala je određenu količinu kisika, ali time problem nije riješen. Kisika nema dovoljno ni na svjetskom tržištu, a firma Messer koja ga prodaje može da nam osigura samo 60 tona sedmično što nije dovoljno ni za pola RS-a – naglasio je Đajić.

On je istakao da afera “Kisik” nije ni postojala.

– Rukovodstvo RS-a je svakodnevno s nama u kontaktu i traže rješenje. Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i ostali akteri su trebali prvo doći kod nas, da vidimo kako da riješimo problem, a ne da prave dramu. Moje kolege znaju kakva je situacija bila u bolnici, kako su bili uznemireni pacijenti i njihove porodice – rekao je Đajić za RTRS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh