BiH

Radončić: U igri je mnogo više od Izbornog zakona, posljedice neuspjeha bile bi nesagledive

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić oglasio se nakon sastanaka predstavnika političkih partija u BiH sa Matthewom Palmerom, predstavnikom SAD-a za izborne reforme u Bosni i Hercegovini, navodeći da je “u igri je mnogo više od Izbornog zakona”.

Kako je naveo Radončić, ukoliko naši političari ne shvate da je američko medijatorsko uže spasa za postizanje kompromisnog dogovora o izmjeni Izbornog zakona zadnja šansa za stabilizaciju i sigurniju budućnost BiH, posljedice će biti nesagledive.

“Do kraja godine će javnost i međunarodni partneri shvatiti ko su zaista vlastoljubivi populisti, sebični lideri i bolesni karijeristi koji javno ili tajno žele trojnu podjelu, a ko političari sa punom državničkom odgovornošću prema teškom historijskom izazovu i građanima”, naveo je lider SBB-a. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh