BiH

Vukota Govedarica poručio: Šeranić treba da podnese ostavku

Zbog propusta u vezi s aferom “Kiseonik” u trebinjskoj bolnici, Alen Šeranić, ministar zdravlja u Vladi RS trebao bi da podnese ostavku, poručio je u četvrtak Vukota Govedarica, član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS).

Vukota Govedarica i Alen Seranic - Radiosarajevo

On je u Trebinju rekao da ne žele nikog da prozivaju zbog smrtnih slučajeva tokom pandemije u trebinjskoj bolnici, ali odgovore treba da daju oni koji su stručni u institucijama na pitanja šta se to dešavalo, javlja BN televizija.

“Veoma je simptomatično kako je u bolnici Trebinje 40 pacijenata koji su bili na respiratima imalo smrtni slučaj”, kazao je Govedarica i naveo da Šeranić treba da podnese ostavku zbog odnosa prema ovom narodu. prenosi “Radiosarajevo“.

Kako televizija BN podsjeća, “republički inspektor ranije je upozorio ministra zdravlja da se u trebinjskoj bolnici koristi štetan kiseonik, na što resorno ministarstvo nije reagovalo”.

Podsjetimo, Agencija za lijekove Bosne i Hercegovine oglasila se u četvrtak nakon što su premijer RS-a Radovan Višković i ministar zdravstva i socijalne zaštite tog entiteta Alen Šeranić predstavili rezultate analize kisika iz UKC RS-a koji je rađen u Beogradu.

Na press konferenciji ranije tog dana Višković je kazao kako je čistoća kisika i viša nego što to standardni propisuju te da je na ovaj način afera ‘Kiseonik’ u RS-u gotova. Ipak, iz Agencije za lijekove BiH tvrde da ovaj nalaz nije validan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh