BiH

Višković: Analiza pokazala da je kiseonik u UKC RS čist

“Takozvana ‘afera kiseonik’ niti je postojala niti postoji.

Radovan Višković - Vijesti.ba

Stigli su rezultati analize kiseonika, uzorak je pokazao da je čistoća kiseonika na jednoj lokaciji UKC 99,90 a na drugoj 99, 92, puno bolje nego sto se zakonom traži”, rekao je premijer RS Radovan Višković.

Istakao je da je čistoća kiseonika u bolnici u Prijedoru 99,96, a da je rađena i analiza i ostalih privrednih subjekata koje isporučuju kiseonik. Rezultat je 99,93, kazao je.

“Odgovorno tvrdim – sve što je u prethodnih par dana spinovano za takozvanu ‘aferu kiseonik’, ovim pada u vodu. Agencija za lijekove odgovorna je za takozvanu ‘aferu’. Zašto nije uzela uzorke i uradila analizu? Jer je znala da je ispravan. Vlada RS će u narednim danima pripremiti krivične prijave protiv svih odgovornih. Ovo je zločin protiv zdravlja ljudi“, rekao je Višković.

Kazao je da je “neustavan i sporan pravilnik Agencije za lijekove”. Poručio je da će se obratiti ministrici Ankici Gudeljević sa zahtjevom da van snage stavi taj pravilnik.

“Ne možete svojim administrativnim radnjama uskratiti liječenje građanima BiH”, rekao je, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh