BiH

Za granični prelaz Svilaj izdato odobrenje za upotrebu

Time je završen postupak koji je pokrenut po zahtjevu Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, čime je omogućeno korištenje ovog graničnog prijelaza sa stanovišta kvalitete izvedenih radova i sigurnosti

Federalno ministarstvo prostornog uređenja saopćilo je da su okončane aktivnosti i postupci u vezi s tehničkim pregledom građevinskih radova izvedenih na graničnom prijelazu Bosne i Hercegovine – Svilaj, te je izdato odobrenje za upotrebu, prenosi Anadolu Agency (AA).Time je završen postupak koji je pokrenut po zahtjevu Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, čime je omogućeno korištenje ovog graničnog prijelaza sa stanovišta kvalitete izvedenih radova i sigurnosti.

Iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja ističu da su ranije izdata odobrenja za upotrebu dionice Autoputa Odžak – Svilaj investitora JP Autoceste Federacije BiH, te odobrenje za upotrebu mosta Svilaj preko rijeke Save, na čijem prijemu su radili nadležni organi iz Republike Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Tako je funkcionalni kompleks dionice autoputa, graničnog prelaza i mosta preko rijeke Save, spreman za korištenje te će uveliko biti od pomoći za povezivanje Bosne i Hercegovine s međunarodnim prometnim koridorima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh