BiH

Stanivuković: Četiri dana institucije šute na najveću aferu koja potresa grad

Stanivuković je naveo i da je izložen brojnim napadima nakon što je objelodanio aferu vezanu za isporuku kiseonika u Univerzitetski klinički centar (UKC) Banja Luka

Draško Stanivuković - sreenshot

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković jučer je na konferenciji za novinare, između ostalog, rekao „Smijem i pred pištolj sa dokazima koje posjedujem, a vi me hapsite istog trena ako jedna riječ koju sam rekao nije tačno“.

Stanivuković je naveo i da je izložen brojnim napadima nakon što je objelodanio aferu vezanu za isporuku kiseonika u Univerzitetski klinički centar (UKC) Banja Luka.

Prvo se prije dva dana u javnosti pojavio snimak na kome se vidi kako izvjesna djevojka upravo na Stanivukoviću uči da jaše. Pomenuti snimak prenijeli su svi mediji iz regiona, a Stanivuković se oglasio upitavši zašto je baš sada snimak poslat medijima kada je, prema njegovim rečima, nastao prije tri godine.

Dan nakon snimka u javnost je izašlo da je Stanivukoviću prijećeno smrću, a potom je kćerka Milorada Dodika iznijela niz uvreda na njegov račun.

Njveća afera koja potresa Banja Luku
Sve ove događaje, Stanivuković tumači kao „tehniku skretanja pažnje sa problema koji vladaju u Republici Srpskoj“.

– Moji politički protivnici kažu da širim paniku, zbog toga su zakazali posebnu sjednicu vlade RS. A, šta sam trebao? Da ćutim i pustim na narod strada… Mi smo četiri dana bez ijednog validnog dokumenta koji daje ispravne odgovore. Četiri dana institucije ćute na najveću aferu koja potresa Banja Luku. Vlada je zbog ovoga trebalo da bude raspuštena. Ja smijem i pred pištolj sa svim dokazima koje posjedujem, a vi me uhapsite istog trena ako jedna riječ koju sam rekao nije tačna, a dokazi koje sam iznio nisu validni – poručio je gradonačelnik Banja Luke.

Afera o kojoj Stanivuković govori tamošnji mediji prozvali su afera „Kiseonik“. Riječ je o tvrdnjama koje je Stanivuković iznio, a prema kojima je firma “TGT Tehno Gas” bez dozvole godinama isporučivala kiseonik UKC-u Republici Srpskoj.

Riječ je o firmi bliskoj SNSD-u, stranci Milorada Dodika. U prilog tome ide i činjenica da je Dodik lično stao u odbranu jedne privatne kompanije i optužio svoje političke konkuretne da šire paniku među građanima. prneosi “Avaz“.

Reakcija Gorice Dodik
Zbog pomenutih tvrdnji Stanivukovića, reagovala je i Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika. Ona je Twitteru objavila niz uvreda upućenih gradonačelniku.

– Bog će te kazniti, ja ću te prokleti – napisala je Dodikova kćerka.

Prvi čovjek Banja Luke, kako je istakao za Nova.rs, njenim riječima ne želi da se bavi, već će se fokusirati na zdravlje građana Banja Luke.

– Sve ostalo prepuštam policiji i institucijama – rekao je.

Tokom jučerašnjeg dana Stanivuković je bio i na meti prijetnji smrću. Naime, gradonačelnik Banjaluke ubačen je u Viber grupu pod nazivom „UDBA neće pasti“, gdje mu je izvjesni Danilo Đukić uputio prijetnje. Đukić je u istu grupu poslao fotografiju sa pištoljem i napisao poruku „Draško ubiću te“. Slučaj je prijavljen policiji, koja je poslije istrage došla do podataka o osobi koja je prijetila Stanivukoviću.

„Kada sam pogledao poruke vidio sam da sam stavljen u Viber grupu gdje momak sa pištoljem u ruku kaže – Ubiću te. Poruke su nestale u roku od tri minuta, a ja sam slučaj prijavio policiji. Koliko sam upoznat, policija je oduzela taj pištolj i lišila ih slobode. Uvjeren sam da je ovo ozbiljna priča i ispostaviće se da to znači pad vlade i zatvor za ljude koji su odgovorni. Osjećam da mi je bezbjednost ugrožena. Ne znam kako su došli do mog broja i pisali mi u jedan ujutru. Osloniću se na institucije, a uvjeren sam da činim pravu stvar – ispričao je Stanivuković.

Dvije osobe su uhapšene u akciji policije, na osnovu krivične prijave koju je prvi čovek Banjaluke podnio. Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, a kod Đukića pronađen je i oduzet pištolj, saopšteno je iz PU Banjaluka. O cijelom događaju obaviješteno je okružno javno tužilaštvo Banjaluka i u toku je kriminalistička obrada lica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh