BiH

U Neumu proglašen Dan žalosti na dan sahrane troje ubijene djece u Zagrebu

Općina Neum u kojoj živi porodica majke troje tragično stradale djece, koju je u Zagrebu usmrtio otac Harald Kopitz, proglasila je srijedu 29. septembra, kada će biti sahranjeni u Zagrebu, Danom žalosti na području te općine.

Neum - avaz.ba

Dan žalosti u Neumu će se obilježiti spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Općine Neum, te na zgradama javnih preduzeća i ustanova kojima je osnivač Općina Neum.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati program javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti.

Podsjetimo da je Harold Kopitz u petak navečer gušenjem ubio svoje troje maloljetne djece, a zatim pokušao počiniti samoubistvo, ali to mu nije pošlo za rukom. Preživio je i prebačen je u KBC Zagreb.

Pokop troje tragično stradale djece će se održati u Zagrebu na groblju Mirogoj, u srijedu, 29. septembra u 15:00 sati. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh