BiH

BIHAMK: Neophodna maksimalno oprezna vožnja zbog mokrog kolovoza

Zbog popriječenog teretnog vozila na lokalitetu Banj Brdo na dionici Tuzla-Bijeljina, trenutno je na snazi obustava saobraćaja

U Bosni i Hercegovini je usljed padavina kolovoz pretežno mokar ili vlažan, zbog čega se vozačima skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na svim dionicama savjetuju maksimalnu opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog popriječenog teretnog vozila na lokalitetu Banj Brdo na dionici Tuzla-Bijeljina, trenutno je na snazi obustava saobraćaja.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Ovčari, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima

Zbog sanacionih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh