BiH

Dodik: Pripremljen novac za plate zaposlenim Srbima u institucijama BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je pripremljen novac da se “za sve Srbe u institucijama BiH isplate plate do kraja godine”.

Milorad Dodik - ATVBL.com

“Imamo novac da to isplatimo do kraja godine, tako da neće biti nikakvih problema. Iduće godine to ćemo predvidjeti budžetom”, rekao je Dodik i dodao da je procijenjeno da je riječ o 21 milionu KM maraka mjesečno.

Prema njegovim riječima, novac je pripremljen, samo će odlučiti da li će odmah isplatiti ili kroz neki aranžman.

On je dodao da će taj novac biti isplaćen ukoliko ne bude pomjeranja nekih dogovora.

“Zna se šta su uslovi, konsenzus svih u Republici Srpskoj o tome, ljudima koji rade u institucijama isplatićemo plate. To je vjerovatno sudbina da preuzmemo isplatu naših ljudi, jer oni nas predstavljaju tamo, nisu autentične ličnosti koje idu tamo po svom izboru”, objasnio je Dodik.

Dodik je naveo da će se samo vidjeti na koji način će to pitanje biti riješeno.

“Odgovornost njihova postoji kao što postoji i naša odgovornost prema njima”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh