BiH

Salko Tursunović novi predsjednik Skupštine opštine Srebrenica: Nisam izdajnik

Kako je navedeno u odluci, Duraković je smijenjen “zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja i istupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sjednica”

Salko Tursunovović - N1

Salko Tursunović izabran je za novog predsjednika Skupštine opštine Srebrenica, pola sata nakon što je 15 odbornika iz reda srpskog naroda smijenilo dotadašnjeg predsjednika Ćamila Duraković, objavila je Srna.

Sjednici nisu prisustvovali bošnjački odbornici, osim Tursunovića koji je glasao protiv smjene.

Kako je navedeno u odluci, Duraković je smijenjen “zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja i istupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sjednica”.

Tursunović je odbornik sa liste “Moja adresa: Srebrenica”.

Srpski odbornici smatraju da Duraković, pored ranije navedenih razloga, nije učinio mnogo za lokalnu zajednicu, dok je Duraković to demantovao, te naglasio da će pokrenuti sva zakonska sredstva zbog, kako je naveo, kršenja skupštinskog statuta.

On je nakon sjednice novinarima kazao da “nije izdajnik” te da je ratni vojni invalid. prenosi “Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh